ورود به فاز اجرایی پالایشگاه ملی گاز/ ایجاد پتانسیل فرآورش۳۲۰هزار بشکه نفت
نوشته شده توسط : vzwdolor

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،  مهدی فکور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در فاز اول توسعه سومار 5 هزار بشکه به تولید این میدان اضافه شده و علاوه بر 3 هزار بشکه تولید زود هنگام از این میدان در مجموع تولید سومار به  8 هزار بشکه در روز می‌رسد.

وی افزود: میدان سومار در منطقه‌ای واقع شده که مهمات باقی مانده از جنگ تحمیلی در آن وجود دارد و به همین دلیل پاکسازی لازم صورت گرفته است؛ در حال حاضر فوندانسیون تأسیسات در حال احداث است و موارد زیست محیطی و مربوط به پدافند غیرعامل نیز در دست انجام است.

مدیرعامل نفت مناطق مرکزی با بیان اینکه توسعه میادین سروستان و سعادت آباد تقریبا در هر ماه 4 درصد پیشرفت داشته است، اضافه کرد: خطوط لوله جریانی برای انتقال نفت این میادین از دو جبهه به اتمام رسیده است، سیستم ایمنی بالایی مبتنی بر فیبرنوری و مسگرهای تشخیص نشت در بالادست و پالایشگاه‌ تفکیک نفت احداث می‌شود و شیرهای ایمنی بین راهی نیز نصب شده است.

وی با بیان اینکه چاه‌های حفاری شده در 28 اسفند 90 تست شدند و چون در خط انتقال مشکل وجود داشت از چاه‌ها بهره‌برداری نشد، افزود: بعد از تفکیک نفت از آب در بخش سطح الارضی سعادت آباد، نفت سروستان و سعادت آباد به سوی پالایشگاه شیراز ارسال می‌شود.

*ورود به فاز اجرایی پالایشگاه ملی گاز تا پایان رمضان

فکور با بیان اینکه برای ساخت اولین پالایشگاه ملی گاز در منطقه گازی هالگان دو تیم مستقر شده‌اند، اظهار داشت: آقای دکتر مقدم معاون پژوهشی وزیر نفت سرپرستی کلی را برعهده دارد و وظیفه مدیریت این طرح از طرف وزیر محترم نفت به نفت مرکزی ابلاغ شده است؛ بخش پژوهشی و اخذ لیسانس توسط پژوهشگاه صنعت نفت انجام می‌شود که در قالب قراردادی با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء خواهد بود.

وی گفت: فاز اول پروژه برای جمع‌آوری اطلاعات و استفاده از آن برای دستیابی به دانش فنی ایجاد پالایشگاه گاز در دستور کار قرار دارد و تمام راهکارها در جلسات مشترک با قرارگاه و پژوهشگاه مشخص شده‌اند تا بدانیم برای مرحله اول چه باید بکنیم.

مدیرعامل نفت مناطق مرکزی افزود: توسعه دو میدان هالگان و سپید باغون پیش از این استارت زده شده بود و امیدواریم HOE  این میدان در ماه رمضان امضا شده و عملا وارد فاز اجرایی این پروژه شویم.

وی توضیح داد: دلیل طولانی شدن توسعه میادین هالگان و سپید باغون که برعهده قرارگاه خاتم‌الانبیاء گذاشته شده آن است که اطلاعات مورد نیاز برای توسعه این میادین که از حفر چاه‌های اکتشافی به دست می‌آمد، هنوز به دست نیامده بود اما الان کاملا فرآیند ادامه کار مشخص شده است.

*پتانسیل فرآورش 320 هزار بشکه نفت شیرین و نمکی در چشمه‌خوش

فکور در ادامه با بیان اینکه بسیاری از پروژه‌های طرح 16 میدان به اتمام رسیده و در مدار تولید است، گفت: مرکز بهره‌برداری چشمه خوش برای 55 هزار بشکه طراحی شده بود که با طرح  16 میدان باید به 180 هزار بشکه می‌رسید و ما الان روزانه 180 هزار بشکه نفت شیرین را در این تأسیسات می‌توانیم فرآورش کنیم.

وی افزود: طرح نمک‌زدایی به دلیل بالا بردن حجم نفت شیرین و احتساب ضریب ایمنی برای آینده 20 ساله مخازن طراحی یک واحد 55 هزار بشکه‌ای نمک‌زدایی به تازگی در هیئت مدیره شرکت ملی نفت مصوب شد.

مدیرعامل نفت مناطق مرکزی اضافه کرد: بر این اساس حجم نفت نمکی ما 140 هزار بشکه در روز و حجم نفت شیرین ما  180 هزار بشکه در روز خواهد بود که به معنای ایجاد پتانسیل 320 هزار بشکه‌ای در آن منطقه است.

وی با بیان اینکه نفت مرکزی بزرگترین تولید کننده گاز کشور است و از ابتدای سال تا الان 725 میلیون مترمکعب بیش از برنامه گاز تولید کرده‌ایم، گفت: البته همواره در برنامه‌ تابستان ما تولید گاز به دلیل تعمیرات پایین تر است.

وی افزود: بخشی از این اضافه تولید در میدان خانگیران بود که پتانسیل بسیار خوبی دارد. مجموع پتانسیل تولیدی خانگیران 62 میلیون متر مکعب بوده است که در شرایط مختلف مصرف تغییر می‌کند.

انتهای پیام/ص





:: برچسب‌ها: لا , استرالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 1 فروردين 0 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: