سفر کوتاه وزیر امور خارجه ایران به امارات
نوشته شده توسط : vzwdolor

وزیر خارجه ایران در راه بازگشت از ژاپن، به امارات سفر کرده است

علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران، روز دوشنبه (نوزدهم تیرماه) سفری کوتاه به امارات متحده عربی داشته و در شهر دبی با سه مقام بلندپایه این کشور دیدار کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که آقای صالحی در راه بازگشت از ژاپن به ایران، در امارات با معاون نخست‌وزیر امارات، وزیر خارجه و حاکم دبی دیدار کرده و در ضیافت ناهار همتای اماراتی خود هم شرکت کرده است.

خبرگزاری امارات متحده عربی (وام) می گوید در جریان دیدار آقای صالحی با مقام های اماراتی، محمدرضا فیاض سفیر ایران در امارات متحده عربی هم حضور داشته است.

از محتوی گفت و گو های انجام شده در این سفر گزارشی منتشر نشده اما بر اساس اعلام خبرگزاری امارات دوطرف درباره مسائل دوجانبه و تقویت همکاری دو کشور و همچنین امنیت منطقه با یکدیگر گفت و گو کرده‌اند. آقای صالحی ساعاتی پس از این سفر، در تهران میزبان کوفق عنان نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه بوده است.

سخنگوی وزارت امو رخارجه ایران گفته است که "مقامات دو کشور از فرصت‌های مختلف برای بررسی راه‌های گسترش روابط و رایزنی‌های منطقه‌ای استفاده می‌کنند."

ایران و امارات در ماه های اخیر پس از سفر محمود احمدی نژاد به جزیره ابوموسی دوره ای پرتنش داشته اند.

این جزیره مطابق توافق های صورت گرفته در چهار دهه پیش در حاکمیت مشترک ایران و امارات متحده عربی قرار دارد اما برپایه همین توافق دو جزیره تنب بزرگ و تنب کوچک در حاکمیت مطلق ایران است.

ایالات متحده آمریکا اخیرا اعلام کرده است که از ادعای امارات حمایت می کند.

امارات متحده عربی از واژه "اشغال" برای توصیف وضعیت این جزایر استفاده می کند و در بیانیه های پایانی شورای همکاری که متشکل از شش کشور ساحلی خلیج فارس است، مکررا به این موضوع اشاره می کند.

ایران می گوید بر اساس توافق های صورت گرفته با بریتانیا (به عنوان قیم امارات پیش از تشکیل این کشور) و بر اساس اسناد تاریخی و بین المللی این جزایر بخشی از خاک ایران و از این سرزمین جدایی ناپذیر است.

مقام های ایرانی می گویند که بر اساس یادداشت تفاهم سال ۱۹۷۱ که به موضووع این جزایر می پردازد، آماده "رفع سوتفاهم" با امارات متحده عربی هستند.

عراق، یمن جنوبی و الجزایر پس از توافق صورت گرفته در سال ۱۹۷۱ میان ایران و بریتانیا درباره حاکمیت جزایر سه گانه، به نیابت از امارات متحده عربی موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دادند اما شورا این شکایت را وارد ندانست و از دستور کار خود خارج کرد.





:: برچسب‌ها: آبی , رودخانه ,
:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: